luni, 22 iunie 2009

THIS MEANS WAR

Dragi căi ferate române,
Stiu că nu am fost niciodată în relaţii foarte bune. De exemplu atunci când aţi interzis fumatul în tren şi eu încă mergeam des cu trenul, m-aţi enervat foarte tare. Nu prea aveam unde să îmi pun bagajele în săgeata albastră când mă întorceam de la Anonimul. Altă dată nu mergea aerul condiţionat vara. Şi mai ales întârzierile. Of, întârzierile alea infernale, mai ales vara, când nu mergea aerul condiţionat. Nu o să mai spun de toalete, pentru că simt că v-aş umili şi aş atinge un punct sensibil.
Dar azi aţi întrecut orice măsură.
Am fost în Buşteni. Vară, cald, pseudo-căţărat, bagaje. Întârziere 40 de minute. Nerecuperată. Un drum scurt până la Braşov să îi văd pe ai mei şi să-mi iau jobenul şi fracul pentru balul absolvenţilor (pe bune, chiar m-am îmbrăcat în frac şi joben, puteţi să o întrebaţi pe dna Viorica Bucur, care a crezut că sunt costumată în magician). Pentru că personalul pentru care aveam bilet întârzia, m-am urcat într-un accelerat venit tot cu întârziere. Am dat biletul controlorului, ca şi când nu mi-aş fi dat seama că am urcat în alt tren. Mi-a cerut bani pentru suplimentul de viteză. Care viteză? Care confort? Care tren? Bineînţeles, nu am acceptat să plătesc nimic în plus.
Şi, dragi căi ferate române, am fumat o ţigară, ilegal, pe culoar. Asta aşa, ca o declaraţie de război. Am aruncat mucul pe jos. Ca să fie şi mai clar.
La întoarcerea spre Bucureşti am avut întârziere de o oră. Ştiu că nu o să ne înţelegem niciodată. Drept pentru care o să-mi iau motor.

4 comentarii:

Alex spunea...

De fapt, asta voiai sa zici in acest post! Ca-ti iei motor! :)))

Oricum, adauga la lista de "frustrari CFR" si babele - daca-i vara si te coci de cald, daca deschizi geamul se face curent! Daca-i iarna si mori de frig, daca nu dai drumul la caldura pana te coci, nu se poate! As interzice trenul babelor care nu trec un simplu test - ala al bunului simt.

Madalina-Claudia Murarescu spunea...

haha. da. imi iau motor maine. cum sa nu. tocmai mi-au trimis ai mei bani de tigari.
aia de lotto i-am cheltuit pe caramele, asta e. daca imi plac caramelele...

Gravisher spunea...

Nu e sanatos sa fumezi!

madalina spunea...

a, nu, ca era lucky strike. asta am auzit ca e ok, sanatos, cu vitamine si calciu.