miercuri, 25 februarie 2009

"MAI BINE DU-TE SI SCRIE O CARTE"


"Valeriu Lazarov pregătea un nou show pe teme amoroase la Madrid. Scenariştii, mulţi ca de obicei, scriau şi rescriau emisiunea, deoarece creatorului de "Surprize" replicile nu i se păreau suficient de mişcătoare.

Pe la a zecea refacere a textului, unuia dintre scenarişti i-a venit o idee disperată: să ia replici din "Romeo şi Julieta". Le-a amestecat prin scenariu, acolo unde se potriveau. Scenariul astfel cârpit a fost dus la Lazarov.

Acesta l-a citit încă o dată şi a fost din nou nemulţumit:

- Cine a scris tâmpeniile astea?
- Pai... Shakespeare, a răspuns o voce timidă.
- Shakespeare?! Hmm... Păi ce, ăsta se pricepea şi la televiziune?"

Sursa: echipa lui Valeriu Lazarov

Mi-a placut anecdota si cred ca o sa ramana ca un stigmat pentru televiziune si pentru Lazarov. Dar si un raspuns pentru cei care se asteapta ca televizorul sa le faca educatie lor si copiilor lor.

La unul dintre examenele cu Boncea cineva a ridicat problema "de ce televiziunea nu culturalizeaza poporul". Pe scurt: uite de-aia. Pe lung, cine e televiziunea sa faca educatie? Televiziunea e entertainment.
Bine, in Romania nu este nici macar entertainment. Vorbeam in general.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Ba...cultura o gasesti in orice, in a mea opinie. Si-n piatra verde, si-n iarba seaca, daca ai DORINTA, OCHIUL si INTELIGENTA necesara sa vezi si sa cauti. Macar astea trei, in fine.

Si oricum, cred ca mesieur Lazar(ov) cre' ca facea misto/era o gluma nereusita...SPER! :D

Mai astept(am) scriituri, eventual depaseste(-ti) temele primordiale. Descrie ceva. Un rictus, un cactus, o rana.

Anonim spunea...

:)