joi, 28 mai 2009

URMATOAREA SAGEATA


Pe vremea cand invatam lupte scenice cu Lord Enar, Sebanin si strajerii (in perioada mea medievala din care mi-au ramas, culmea, doar amintiri faine), mi-au dat ei ceva de citit. Despre arcasii japonezi daca imi aduc bine aminte. Si suna cam asa. Un arcas bun nu se opreste niciodata din tras cu arcul. Erau descrise frumos toate etapele, de la scoaterea sagetii la incordarea arcului, la urmarirea sagetii cu privirea, iar ultima era - asteapta sa traga urmatoarea sageata. Tot timpul cat el nu trage cu arcul, asteapta urmatoarea sageata. Era un fel de a spune lucrurile care caracterizeaza un popor, o activitate si dragul de activitatea respectiva.
Cam la fel e si cu scenaristul. Scenaristica nu e o munca pe care o faci 4-8 ore pe zi, dupa care iesi la o bere cu prietenii. Motostivuitorist e o astfel de munca, la care nu te mai gandesti dupa ce ai iesit de la Metro si ai lasat halatul in cuier. La scenariu te gandesti si in timpul tau liber, si seara cand te culci, si cand prietenul tau iti povesteste ce a facut in ziua respectiva, si cand bei bere pe terasa vara, si cand un cersetor iti cere bani. Ai tras sageata si astepti sa vezi unde se duce, dupa care te pregatesti de alta.

3 comentarii:

Alex spunea...

De aceea japonezii sunt poate cei mai rabdatori, cugetati, curati si stapani oameni de pe Terra.

Si, Gizas, am intalnit cativa japonezi care, indiferent la ce stimuli erau supusi, nu aveau nicio expresie pe fata. Cred ca au niste trairi incredibil de profunde in...interior. God dammit, MUREAM ACOLO sa VAD CEVA, ORICE, pe figura lor! Asa, gata, m-am calmat. :D

Ca scenaristul...mmm...si fotograful, si muzicianul, si pictorul si poate, de ce nu, arhitectul sau scriitorul.

Alex spunea...

PS- nu mai stiu cine naiba m-a sunat special sa intrebe cine esti si de ce scrii asa misto.

I-am zis ca nu stiu, pentru ca nu esti.

Madalina-Claudia Murarescu spunea...

Oare o fi bine si sanatos sa traiesti mai intens in interior decat in exterior? Din cate am inteles duce la schizofrenie in cel mai bun caz, dar mie imi place ideea de schizofrenie.

Ma bucur de fiecare vizita interesata de blogul meu. Cred ca m-a obisnuit cu un anumit fel de a comunica filmul si care nu credeam sa ajunga sa imi placa.
Poti sa ii spui ca sunt madalina, ca ma ajuta blogul si ca uneori sunt, dar mai printre randuri.