vineri, 22 mai 2009

ROMANIA -VISUL PE CARE IL TRAIM IMPREUNA

Cocteau spunea: "le cinema est un reve qu'on vive ensemble". Visul pe care il traim impreuna. Cinematograful.
Pai uite ca mie imi transforma ca de obicei visul in cosmar domnisoarele din spate care mananca seminte si rad ascutit la cea mai mica urma de glumita (intr-o zi m-am speriat de un ras ascutit in si minor din sala si cred ca din reflex ar fi putut sa imi scape o palma, deci nu mai faceti chestii din astea), baietii smekeri care stiu filmul si care striga "Pup-o baaa!", aia doi din dreapta care au venit la cinema pentru ca e intuneric si multi altii care imi tin companie, nu doar la cinema. Si ma fac sa visez la un master scump in Olanda sau Australia. De ce naiba trebuie sa strang eu bani ca sa plec din tara?
Si inca ceva. De ce naiba mai platesc ai mei taxe la stat? Asta cumva in afara subiectului. Pai platesc taxe pentru ca sistemul sanitar, politia si judecatoria sa ii apere in caz de forta majora.
1. Ministerul Sanatatii a dat drumul vaccinelor impotriva cancerului de col uterin in tara. Mai mult, le-a dat gratis copilelor de clasa a 4-a. Asta in conditiile in care nici Bulgaria si nici Republica Moldova nu au acceptat sa-l experimenteze pe cetatenii platitori de taxe.
2. Un politist mi-a zis la un moment dat, cand aveam nevoie de un minim de ajutor (o bicicleta furata): "Eu ce pot sa fac? Ca eu sunt doar politist." In fine, nu l-am rugat sa imi faca o felie de paine prajita cu unt.
3. Am fost data in judecata in principiu pentru ca nu mi-am ridicat niste bani de pe la circa financiara (vreo 4.5 RON).
Mama, pe asta se duc banii tai de taxe.
Statul roman nu isi permite sa piarda oameni ca noi. Cui sa-i explic chestia asta?

5 comentarii:

mainile stangi spunea...

Noi va platim taxele = We pay your taxes = Motiv invocat des de americani in lupta cu oficialitatile si adaptat si la noi la fel cum se adapteaza orice. Cand scapam de criza de identitate de care dam dovada o sa traim doua stari:
una de dezamagire si alta de resemnare.
Bucura-te ca faci parte dintr-un sistem in care radio-ul te indeamna sa fii civilizat, un sistem care te avertizeaza sa mananci sanatos, un sistem care are hibe comune cu alte sisteme democratice dar si le constientizeaza si incearca sa le evite.
Pun pariu ca daca te intreaba un strain cum e tara ta, primul impuls va fii sa ii descrii mizeriile pe care le traim. Dar stiu ca nu o sa o faci si o sa iti amintesti ca poate fii frumos si la noi. Mai frumos ca la altii. Stii cumva cum arata Bucurestiul acum 10-15 ani? Cauta poze. Compara cu ceea ce e acum. E un pas inainte, un pas mic dar inainte.



www.mainilestangi.blogspot.com

Madalina-Claudia Murarescu spunea...

mda. ma gandeam ca e foarte usor sa intri in polemici pe subiectul asta.
nu vreau sa fiu dura nici cu tine nici cu romania, dar mi-ar placea sa fiu in masura sa torn o galeata de apa rece pe tara asta.

Adina. spunea...

Nu ai dreptate in ceea ce priveste vaccinul impotriva cancerului de col uterin. Nu mai este in stadiul de experiment. In Germania vaccinul se face gratuit(adica din taxele nemtilor) pentru fetele pana la 18 ani, si, in general, vaccinul se poate face pana la 26 de ani. Eu am platit pentru a-l face, si m-am bucurat ca el exista, precum ma bucur si ca fetele sub 18 nu trebuie sa plateasca idn buzunarul lor acest lucru.

Gravisher spunea...

Fara Romania nu ai mai avea de ce sa injuri cand iti sare inima din piept dupa ce te-a speriat un claxon de masina cand umblai visator pe strada si iti era lumea mai draga,Fara Romania nu te-ar mai musca cainii de adidasii pe care i-ai primit de ziua ta,si nu ai mai muri de caldura in RATB.
Deasemenea in romania te costa chiria mai mult decat primesti salariu.


Btw...hy....i like this blog

Madalina-Claudia Murarescu spunea...

:) Mersi. Si eu m-am atasat de blog si imi pica bine complimentele.
Cat despre vaccinul de col uterin, ma bucur pentru tine daca este asa. Foarte bine ca ai grija de sanatatea ta, dar fii precauta, pentru ca nu e Romania tara care sa iti poarte de grija. Stii ca piafenul e interzis cam in tot vestul Europei? sunt o gramada de tratamente depasite sau experimentale. Ma bucur daca s-a demonstrat a fi alarma falsa, dar de un lucru sunt foarte sigura. Ca atunci cand s-au introdus vaccinele la noi inca se punea problema unor efecte adverse. Si chiar daca era o presupunere, era bine sa se astepte cu chestia asta pana la clarificare.