marți, 18 noiembrie 2008

CUM TE PROTEJEZI DE FURTUL INTELECTUAL



Problema furtului intelectual este destul de spinoasă. De data asta legea chiar este de partea păgubitului, dar trebue să ai chiar şi cea mai mică dovadă că eşti păgubit.
Povestea cu martorii ar fi o soluţie, dar nu întotdeauna cea mai sigură - plus că nu ştii niciodată ce martori mai apar şi din cealaltă tabără.
Cel mai sigur şi imbatabil este plicul autoadresat. Îţi pui creaţia într-un plic, ţi-l trimiţi ţie şi vei avea data scrisă pe ştampila de la poştă. Esenţialul este să nu deschizi tu plicul până la un eventual proces. De fapt plicul nedeschis va fi considerat probă.

2 comentarii:

Anonim spunea...

plicul adresat nu va putea fi luat drept proba intr-un potential litigiu.

Evident, deschizand scrisoarea va rezulta ca aia e opera ta, dar nu va rezulta si data la care ai scris-o.

Si asta pt ca DATA CERTA a unui document, conform Codului Civil nu se poate stabili printr-o scrisoare autoadresata. Sunt doar 4 modalitati prin care se poate(de genul stampila datata a unei autoritati publice), pritre care stampila postei nu se gaseste.

:)

Anonim spunea...

da, dar scenariul nu se incadreaza la document, se incadreaza la proprietate intelectuala, iar aici legea este alta. crede-ma, nu vorbesc prostii. ar trebui sa fiu idioata sa dau chestii atat de importante, gresite ,de bune. dupa ce termin sesiunea o sa copiez probabil toata legislatia care tine de proprietati intelectuale. mersi oricum