duminică, 13 iulie 2008

FORGOTTEN HISTORY OF GIGI BECCALI AND MONICA COLUMBEANU


Cei care au muncit sau au avut noroc să câştige o sumă mare de bani, nu contează cum, par foarte dezorientaţi. Îşi cumpără faima şi apariţiile în ziare sau la ştiri cu tot felul de chestii. Un tip a apărut la ştiri pentru că a cumpărat pe undeva pe la Mamaia o şampanie de 100.000 de EURO, şi spunea că banii nu contează pentru el. Familia Columbeanu face tot felul de excese cu care se dă în spectacol. Şi este în regulă. În fond şi la urma urmei nu cred că ar trebui să ne simţim cu toţii prost pentru că sunt unii mai săraci ca noi. Dar aş vrea să vând un pont. Sau, în fine. O să fac un scenariu.
Gigi Beccali o să moară. Nu pentru că zic eu, sau pentru că i-aş dori. Aşa se întâmplă cu toată lumea. Ca să se înţeleagă că nu este o ipoteză răutăcioasă. Bun. Ştirile o să vuiască. Poate o lună. Oricum, o să se discute mult. După vreo câteva luni o să apară iarăşi la ştiri un proces pentru averea lui, între copii legitimi, fraţi, soţie sau mai ştiu eu ce cunoscuţi. Apoi un memorial peste un an, peste doi ani şi poate peste 3 ani. Iar peste 50 de ani, numele nici măcar sonoritate nu va mai avea. Pentru că între atâţia risipitori nu îşi va aduce aminte nimeni de unul în particular. Normal. Iar prinţul luminii, sau răsfăţata lui Iri, atât de dornici de a-şi face un nume, or să fie foaaarte uitaţi.
Dacă tot îşi doresc atât de mult un loc în istorie ar putea să şi-l cumpere. După 2000 de ani, Mecena este un proverb în sine. Se pune problema ca Lady Diana să fie sanctificată.
Deci, locul se poate foarte uşor cumpăra. Investiţiile în cercetare sunt o variantă bună. Leacul pentru cancer numit, şi peste 500 de ani, Beccalin. Ei? Asta da realizare pentru prinţul luminii. Un spital numit Monica Columbeanu. O casă de producţie care sprijină artiştii tineri numită Ţiriac. Sunt metode mai bune decât apariţia, o dată, la ştiri, pentru cumpărarea unei şampanii sfidant de scumpe.

2 comentarii:

D.K. spunea...

Ar fi frumos dar, totusi traim in romania, care ar fi castigul?! Decat sa fie promovati saracii aia de artisti tineri (daca vor sa ajunga mari pot lua parte la prostitutia TV care e o rampa buna de lansare - vezi telenovela autohtona) las' mai bine sa beau eu sampania, aia poa' sa si moara in spitale daca nu au pile, cat despre cercetare ... am vazut zilele trecute la tv: un roman a inventat cel mai subtire LCD ... deci cercetarea exista si fara banii lor ... dar in OLANDA. cred ca m-am pierdut pe parcurs in idei si paranteze ... sper sa nu fie prea alambicat comentariul meu, oricum bun articol. chip it ap

Anonim spunea...

mersi. daca o sa avem banii lui becali o sa stim ce sa facem cu ei. atata consolare.